Nieuwsoverzicht

Mobiliteitsactie van de jeugdraad

Geplaatst door Jeugdraad Wetteren op 12 Feb 2016
Verkeersactie jeugdraad Jaarlijks organiseert de jeugdraad een mobiliteitsactie in Wetteren. In 2015 werden er twee vaste fietspompen aangekocht en geplaatst. In 2016 zullen er twee acties georganiseerd worden in een samenwerking met de politie en de Wetterse scholen. De eerste actie zal plaatsvinden op woensdag 24 februari en richt zich op scholieren uit het eerste en het vierde middelbaar. Er wordt een verkeersquiz georganiseerd gericht op fietsers. De deelnemers ontvangen een lichtgevend ledventiel. Een tweede actie zal plaatsvinden in de week van de mobiliteit van 16 – 22 september. Meer informatie hier rond volgt later.
Geplaatst in Aankondigingen

Aankoop vaste fietspompen

Geplaatst door Jeugdraad Wetteren op 20 Jan 2016
Sinds 2015 voorziet de gemeente geen terugbetaling meer bij de aankoop van een BuzzyPass. Met het vrijgekomen budget wordt er jaarlijks een actie opgezet rond jongeren en mobiliteit. Op advies van de jeugdraad, mobiliteitsraad, milieuraad en fietsersbond heeft de gemeente beslist om in 2015 twee vaste fietspompen aan te kopen. De fietspompen zijn begin 2016 geplaatst aan de bibliotheek aan de Markt en aan het station. Na de realisatie van de nieuwe voetgangersbrug zal er ook daar een bijkomen.
Geplaatst in Aankondigingen

Kindvriendelijke gemeente

Geplaatst door Jeugdraad Wetteren op 11 Jul 2015
Het project ‘kindvriendelijke steden en gemeenten’ is een wereldwijd project, oorspronkelijk opgestart door Unicef. Het project vindt zijn oorsprong een conferentie van Unicef in Istanbul (1996). Hier is de Child Friendly City – beweging ontstaan. Het uitgangspunt is dat het welbevinden van kinderen de barometer is voor een gezonde woonomgeving, een democratische gemeenschap en een goed bestuur. Wetteren heeft dit label ontvang in 2014.
Geplaatst in Aankondigingen

Lancering SuperWetteraar

Geplaatst door Jeugdraad Wetteren op 02 Mar 2016
Op de Buitenspeeldag, op 13 april zal de figuur 'SuperWetteraar' gelanceerd worden. Hij siert nu reeds de borden die opgehangen zijn aan de speelterreinen in Wetteren. Hij zal nu dus ook fysiek gestalte krijgen en rondlopen op alle activiteiten in Wetteren gericht op kinderen en jongeren.

Bobtail

Geplaatst door Jeugdraad Wetteren op 24 Jun 2016
0% alcohol - 100% cool DE BOBTAIL Wat? De BOBTAIL is een alcoholvrije cocktail die ‘cool’ oogt, lekker smaakt en een aantrekkelijk alternatief biedt voor BOB en iedereen die liever alcoholvrij drinkt Wanneer? Als aperitief, tijdens een borrel, bij feestelijke momenten of als dorstlesser op een zwoele zomeravond: laat de BOBTAIL ALTIJD van de partij zijn! Waarom? Om bij te dragen aan een gezonde levensstijl Om de verkeersveiligheid te bevorderen Hoe? Hier volgt alvast een eenvoudig, goedkoop en smaakvol recept:

Jeugdraad zoekt logo!

Geplaatst door Jeugdraad Wetteren op 25 Aug 2017
De jeugdraad is het adviesorgaan voor kinderen en jongeren in Wetteren. Zij vertegenwoordigen kinderen en jongeren bij het gemeentebestuur. Dit kan over verschillende thema’s gaan, zoals vrije tijdsbesteding, speelruimte, participatie, fuiven en andere thema’s. Tijden veranderen, kinderen en jongeren dus ook. De jeugdraad is daarom op zoek naar een nieuw logo dat de jeugdraad in Wetteren in 2017 laat zien.

Aanvraagformulieren subsidies

Geplaatst door Jeugdraad Wetteren op 26 Jul 2017
aanvraagformulieren voor jeugdverenigingen, jeugdorganisaties en jeugdhuis.

Drugpunt zoekt jou!

Geplaatst door Jeugdraad Wetteren op 06 Sep 2017
Ben jij tussen de 13 en de 26 jaar… dan wil Drugpunt graag weten of je wel eens indrinkt! Met indrinken bedoelen we het nuttigen van alcoholische dranken voor je naar een (uiteindelijke) uitgaansgelegenheid gaat. Onze bevraging is anoniem en neemt maar 5 minuutjes van je tijd in beslag. Je helpt ons door ze volledig en waarheidsgetrouw in te vullen. Alvast bedankt !