Autovrije zondag

Geplaatst in -6j, -10j, -12j, -14j, -16j, 16+, Infosessies
Date: 18 september 2016
Time: 13u30 - 18u00
Organiser:

Autovrije zondag in het centrum van Wetteren!

Zondag 18 september 2016, 13u30 tot 18u00

 

Fietsersbond Wetteren, Natuurpunt Scheldeland en een bonte verzameling Wetterse verenigingen, organisaties en gemeentelijke diensten nodigen iedereen uit om op zondag 18 september naar Wetteren-centrum te komen, om te genieten van een autovrije namiddag vol activiteiten!

 

Natuurpunt zal aandacht schenken aan ‘natuur in de stad’ en ‘natuur in de tuin’. Er zijn korte rondleidingen en kinderen kunnen knutselen, ontdekken en spelen.

De Fietsersbond zal een infostand organiseren over de provinciale fietssnelwegen: vlotte en veilige fietsverbindingen naar het werk of de school!

 

Veel te beleven!

Een breed scala aan gemeentelijke diensten, verenigingen en organisaties stellen hun werking voor en bieden activiteiten aan! Een heuse fietsenmarkt en fietsrepaircafé, verkoop van tweedehandsfietsen, dansdemonstraties, spel en sport, straatanimatie, muziek…het is er allemaal! Er is rommelmarkt op de Zeshoek én het heemkundig museum is open.

 

Samen maken we er een veelzijdig evenement van, voor alle Wetteraars én bezoekers van onze gemeente. Natuurlijk willen we ook het gebruik van de fiets aanmoedigen en aantonen dat een dagje zonder auto heel aangenaam is!

 

Waar?

De autovrije zondag vindt plaats in het centrum: Stationsstraat,  Florimond Leirensstraat, Markt, Kerkstraat, Zeshoekplein en Hekkerstraat. Ook de stadstuin en dekenijtuin zijn open.

En ook de jeugdraad zal aanwezig zijn met een reparicafé en 2de hands-fietsenverkoop.

Meer info?

Een volledig overzicht van wat er te beleven is vind je hier: www.natuurpuntscheldeland.be/WetterenAutovrij.php

http://www.fietsersbond.be/wetteren-autovrij-2016