Ik verveel me (niet)?

Grabbelpas

Sinds 2014 werd onze Grabbelpas in nieuwe kleren gegoten: vanaf nu kan je in de vakanties ravotten in onze ‘kinderweken’. In de zomervakantie van 2014 werden er drie themaweken georganiseerd, waarbij je elke dag kan kiezen of je gaat of niet! Vanaf 2015 kan je misschien zelfs ook in de andere vakanties meedoen aan onze kinderweken!

Ben je tussen 6 en 12 jaar oud, heb je zin om je helemaal uit te leven binnen één van de drie themaweken? Kom je dan zeker inschrijven, meer info volgt!

Je kan elke dag meedoen aan de activiteiten van 13u00 tot 17u00, je kan in de opvang blijven tot 18u00. Je betaalt 6 euro per activiteit of 3 euro met je vrijetijdspas en krijgt daarbij ook een vieruurtje!

Spelen? Doen!


‚ÄčSpeelplein WESP 

Het WEtterse Speelplein ‘WESP’ staat voor ravotten, bouwen, knutselen, praten, zotte activiteiten, uitstappen en nog zoveel meer, onder begeleiding van een hele bende opgeleide animatoren! Alle kinderen van 4 tot 15 jaar uit Wetteren en omstreken kunnen deze zomer weer van maandag 6 juli terecht op het terrein Dassenveld. De ingang is achter de kantine van Standaard Wetteren (Massemsesteenweg 56/a). 

Op speelplein WESP speel je binnen je eigen leeftijdsgroep: kleuters (4 t.e.m. 6 jaar), middengroep (7 t.e.m. 12 jaar) en tieners (13 t.e.m. 15 jaar). Elke groep heeft zijn eigen ingekleed lokaal, materiaal dat jou leeftijd het leukst vinden en zo kunnen de animatoren nog leukere activiteiten voorbereiden die helemaal op jouw maat uitgedacht zijn! 

Wesp is een inclusief speelplein en dus ook kinderen met een beperking zijn welkom. Elk kind heeft het recht om zich uit te leven! Voor meer informatie kan u altijd mailen naar speelpleinwesp@gmail.com.

Op WESP kies je volledig zelf waar je je dag mee wilt vullen, je kan meedoen met de vaste activiteiten, of in één van de hoeken (bouwhoek, gocartoparcours, …) gaan spelen of zelf speelgoed gaan ontlenen in het winkeltje. Op het einde van elke speeldag willen we kunnen zeggen dat er weer “Goe gespeeld” is!

Het speelplein is elke dag open van 8u00 tot 17u00. Inschrijven kan elke dag tussen 8u00 en 9u30, vooraf inschrijven is niet nodig. Vanaf 16u30 kunnen de kindjes opgehaald worden. De kinderen kunnen ook terecht in onze vooropvang vanaf 7u30 en/of blijven in de naopvang tot 18u00. Je kan er ook voor kiezen om enkel in de voor- of namiddag te komen. Onder de middag kan je je boterhammetjes op het speelplein opeten of naar huis gaan, dan kan je opgehaald worden tussen 11u45 en 12u00.

Voor een hele dag betaal je 5 euro voor het eerste kind, 4 euro voor het tweede en 3 euro vanaf het derde kind. Voor een halve dag betaal je drie euro. Voor dat geld ben je verzekerd, kan je de hele dag onder begeleiding spelen met het materiaal en krijg je een vieruurtje. Je kan ook een ‘Speelkaart’ kopen, je betaalt daarvoor 25 euro, maar die is wel 30 euro waard, een extra dag speelplezier dus! Voor de opvang betaal je 1 euro.

Speelplein WESP zoekt nog steeds speelbeesten: ben jij 16 jaar of ouder  en heb je zin om kinderen de zomer van hun leven te bezorgen? Wil je daarnaast ook deel uitmaken van een knotsgekke maar fantastische animatorenploeg? Dan ben je bij Speelplein Wesp aan het juiste adres! Voordat je animator kan worden op speelplein WESP moet je eerst een animatorcursus volgen, om dan twee weken stage te lopen op het speelplein. Kom gerust eens langs op de infoavond op 6 februari 2015 voor meer informatie, of neem contact op!

speelpleinwesp@gmail.com
of op de jeugddienst
Bookmolenstraat 9 
tel. 09 369 27 44
GSM WESP: 0495 48 36 83
GSM jeugddienst : 0479 97 98 67 


JOC

Het JongerenOntmoetingsCentrum (JOC) is het jeugdhuis van Wetteren. Het is de plaats om je vrije tijd in te vullen en andere jongeren te leren kennen, allemaal zonder verplichtingen. Er is altijd wel iets te beleven! Het JOC steunt volledig op de jongeren zelf, ze nemen zelf de verantwoordelijkheden op om samen optredens, fuiven, thema-avonden, enz… te organiseren.

Wil jij lid worden van het JOC? Dit kan natuurlijk altijd! Voor een volledig jaar betaal je slechts 4 euro! Deze 4 euro zorgt ervoor dat je voor alle activiteiten verzekerd bent, dat je eventueel een korting kan krijgen bij de inkom (dit staat altijd op voorhand op flyer/affiche), dat je een halve liter bier krijgt op je verjaardag. Ieder lid kan meewerken aan het JOC. Met deze lidkaart heb je namelijk de kans om samen met anderen het Jeugdhuis open te houden en bezoekers van een drankje te voorzien. Hou je er echter meer van om ambiance in de keet te brengen, dan is DJ zijn misschien wel iets voor jou.
Overtuigd? Kom dan zo snel mogelijk langs en doe een lidkaartaanvraag bij een van de vrijwilligers of de permanent verantwoordelijke. Heb je geen zin om te wandelen? Dan is een mailtje of telefoon ook OK! 

JOC EXIXION VZW

Bookmolenstraat
9230 Wetteren
09 366 42 39
info@jocexixion.be

Openingsuren JOC

Vrijdag 16u00 - 01u00
Zaterdag 17u00 - 02u00
Zondag 17u00 - 23u00